четвер, 28 березня 2024 р.

 

Казка – це дитинство людства і його мудрість.

З наближенням   весни,  до бібліотек України  приходить традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Ця давня традиція i сьогодні не втратила свого значення для органiзацiї змiстовного дозвiлля в бiблiотецi на час шкільних канікул. Цього року тиждень був під назвою "Читацька родина єднається заради вільної країни".


Весело та позитивно проводили діти свій вільний час у  міській бібліотеці-фiлiї №1. Бібліотекарі провели для юних читачів, учнів ліцею «Гармонія» літературні перегони «Увімкни казку». Спочатку у конкурсі «Розминка» гравці відповідали на запитання за змістом українських народних казок. Наступним був конкурс «Телеграма від казкового героя».


Дуже цікавим  видався конкурс «Чи уважний ти читач?». Всі пригадували казку, в назві якої є число. Писали назву казки на  яскравих яблучках та чіпляли їх на  чарівне  дерево з казковими птахами.  А  яскраве сонечко наче запитувало: «Чи уважний ти читач?»  В наступному  інтригуючому  завданні треба  було впізнати з якої казки предмети із загадкового кошика. Також школярі познайомились із літературними  новинками, які запропонував бібліотечний  квілт «Даремно часу ти не гай, а ось цю книгу прочитай». Це була  захоплююча подорож по сторінках улюблених казок. Діти охоче розповiдали, які книги з представлених вони вже прочитали і влучно відповідали на питання літературної вікторини.


Учні пригадували казкових героїв, грали в ігри, дізнались багато нового та цікавого. З усіма конкурсними завданнями діти справилися на відмінно. А ще переглянули новий анімаційний мультфільм – казку про  Микиту  Кожум'яка. А на згадку про цей день всі дітки виготовили собі книжкову закладку "Котика" і отримали від перегонів радісні емоції, знання та гарний настрій. Та обов'язково записалися до бібліотеки, щоб читати на канікулах улюблені книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар