середу, 6 березня 2024 р.

 

До 210-ї річниці національного генія – Т.Г. Шевченка.

Щороку в Знам'янській  міській бібліотеці-філії №1 проходять Шевченківські дні, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем і душею.


Так цього разу  підготували і провели поетичний колаж «Сторінками Кобзаря»  для учнів 6-Б класу ліцею ім. Т.Г.Шевченка (вчитель Мережана Т.О.). З вступним словом  виступила завідуюча  бібліотекою, яка коротко подала інформацію про життєвий шлях Т. Г. Шевченка, його непросте сходження до вершин творчості. Вихованці ліцею  здійснили відео-подорож до Шевченківського краю, села Моринці – місця народження великого поета. Розгадали разом кросворд, ключове слово якого було Кобзар. А потім серед учнів  звучало Шевченкове слово. Діти декламували вірші Тараса Шевченка напам'ять.


З метою популяризації мистецької спадщини Кобзаря провели  перегляд відеоролика «Шевченко – художник». Школярі переглянули мультимедійні презентації живопису Шевченка. Це були його  найвидатніші роботи: «Катерина» (1842), «Селянська родина»(1843), «Циганка-ворожка»(1841, «Аскольдова могила» (1846) та багато інших. Також подивилися  анімації з віршами Т.Шевченка «Садок вишневий коло хати», «Реве та стогне Дніпр широкий!» де  Т. Шевченко оживає завдяки штучному інтелекту!  А ще було запропоновано учням  познайомитися з картинами - ілюзіями Т.Шевченка та потрібно було  їх  скласти , використовуючи пазли. Діти пригадали цитати Тараса Шевченка та з великим інтересом  прослухали цікаві факти про Шевченка і  вислови відомих  людей про Тараса.

Бібліотечні заходи, присвячені шевченківській темі, були проведені з шаною та щирою любов’ю до Кобзаря, адже велике Шевченкове слово змушує нас час від часу переосмислювати історичну давнину і нашу сучасність.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар