середу, 20 березня 2024 р.

 

До Всесвітнього дня поезії.


Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії.  Ліна Костенко пише «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»… Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» – одна з важливих її якостей. Поезія допомагає нам жити разом.

Тому до Всесвітнього свята поезії була приурочена презентація книги  Василя Мелюса  «Поле невтолимої печалі», яка відбулася в Знамянській  міській бібліотеці – філії№1. На презентації були присутні: читачі, учасники бібліотечного  клубу «Затишок,  а також  ВПО та всі, хто цікавиться  українською поезією.  Завідуюча  бібліотеки  Алефірова Світлана  познайомила присутніх з книгою Василя Мелюса  «Поле невтолимої печалі» та з життєвим шляхом автора.


 Всі присутні  із захопленням слухали розповідь Василя Мелюса  про  його професійний та творчий шлях. Нині він  очолює Організацію ветеранів Мар'їнської міської об'єднаної територіальної громади. Закінчив агрономічний факультет Луганського сільськогосподарського інституту та кінознавчий факультет Київського інституту театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого. За досвідом  практичної  трудової діяльності  - журналіст і менеджер державного управління.


Василь  Ілліч  Мелюс пише вірші, прозу і публіцистику. Друкується в періодичній пресі та колективних збірниках, розміщує свої твори також у соціальних Інтернет-мережах. Різножанрові поетичні твори, які увійшли до збірки «Поле невтолимої печалі» - підсумок глибинних авторських дум про драматичну  минувшину  рідного краю та його трагічне сьогодення.
Презентація книги відбулася у присутності автора, члена Національної  спілки журналістів України.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар