суботу, 2 березня 2024 р.

 

Година бібліо-арт-терапії 

       


   Під час війни ми помічаємо, як  швидко подорослішали українські діти. Багато з них ходять лише в перший клас, але вже збирають кошти для ЗСУ. Вони знають правила мінної небезпеки і що робити у разі оголошення повітряної тривоги.

Щоб допомогти дітям пережити ці складні часи, подолати стрес та тривогу, налаштуватись на позитивні думки працівники бібліотеки-філії №3 провели для своїх юних відвідувачів годину бібліо-арт-терапії.


Спілкування розпочалося з читання книг, в яких просто та доступно, адаптовано для дітей розповідається про події, що відбуваються в нашій країні, про життя під час війни, про справжню дружбу, суперсилу та взаємопідтримку. Знайомство з героями прочитаних книг "Війна, що змінила Рондо", "Битва за місто", "Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію", "Потаємна суперсила" допомагає дітям повірити у те, що світло переможе темряву, а зло обов’язково буде покаране, вселяє віру у світле майбутнє та допомагає їм побороти негативні думки.

Після читання книг бібліотекарі запропонували дітям створити художню композицію "Там, де літо без війни". Діти із захопленням поринули у творчий процес! Тим більше, що малювати цього разу довелось не стандартною технікою, а за допомогою десертних трубочок, ватних палочок, шматочка губки та дерев'яної шпажки.


Сюжет малюнку нагадує квітучі соняшники під мирним блакитним небом. Поєднання теплих сонячних кольорів допомагає дітям перенестись думками в літо без війни, надихає мріяти, вірити і перемагати.

Як завжди, кожен з дітей проявив творчість. Всі композиції вийшли дуже гарними, яскравими та сонячними. Серед них немає жодної схожої. Кожна робота індивідуальна, сповнена натхнення, творчості і мрій про літо без війни.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар