субота, 21 травня 2022 р.

 

День вишиванки.

«Встає над світом щире сонце вранці,

І землю гріє променем ясним.

А я іду по світу в вишиванці.

Я – українець. Я – горджуся цим»

 

   День вишиванки – свято молоде, але його краса, символічність та потужний посил залучають до святкування тисячі українців, відгукуються патріотичними почуттями у серцях багатьох.

  З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №3 підготували інтерактивний плакат «Вишиванка-генетичний код нації». Який знайомить з історією українського костюму, технікою вишивки сорочок. Цікаво буде дізнатись про символізм кольорів у вишивці давніх українців, види орнаменту та регіональний вплив на різноманіття візерунків, пазли, вікторини, цікаві легенди…Також працівники бібліотеки  долучилися до міського святкування Дня вишиванки на якому провели майстер-клас з виготовлення вишиванок в техніці орігамі «Вишиванка – магічний код нації».


 Це не тільки одяг для нас, але й особливий символ для українського народу. Це допомагає згадати, хто ми, наше коріння. Дорослі та діти створювали яскраву паперову вишиванку з національним колоритом. Тож одягаймо  українські обереги-вишиванки і нехай весь світ побачить, як прекрасна наша Україна і її символи!

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар