неділя, 8 травня 2022 р.

 

Пам’ятаємо. Перемагаємо.


До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бібліотекарі міської бібліотеки-філії №1 підготували  історичну художню хроніку – експозицію «Схилимо голови перед визволителями»

Друга світова війна (1939–1945) стала найбільшим збройним конфліктом на планеті і одночасно найтяжчою трагедією в історії людства.  Бібліотекарі використали інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті, історичні матеріали та фото, які розповідають про  жіночі історії Другої Світової, а також  містять довідку про маки пам’яті.


Організовуючи такі заходи в бібліотеці ми насамперед   вшанувуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства; нагадуємо  суспільству про внесок України у перемогу над нацизмом і ті втрати та жертви, яких зазнав український народ у роки Другої світової; розкриваємо для широкого загалу сутність війни як складного суспільно-політичного процесу, протистояння між країнами, народами, людьми, завжди – як лиха, що дорого коштує кожному громадянину і державі, руйнує долі звичайних людей, економіку, культуру країн; наголошуємо на злочинній природі війни через призму трагічних і героїчних доль жінок.

Ми пам'ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об'єднані Нації. Пам'ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими.

Немає коментарів:

Дописати коментар