неділя, 8 травня 2022 р.

 

Святе і рідне слово «Мати».

В Україні  день матері відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року.



Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Тому до цього  дня працівники міської бібліотеки-філії №1  підготували святковий стенд «Серце мами завжди з нами».  На стенді вітальна листівка, вірші Рильського, Тютюнника про маму, також  вишитий подарунок   - вірш від читачки  Яцишиної Л. О., а ще вірші сучасної  поетеси - землячки Галини Рогової, яка теж присвятила поетичні рядки  матері.  Читачі цікавились твором відомої української письменниці Світлани Талан  «Матусин оберіг», в якому розповідається  про дівчину, яка стала сиротою і лише листи від мами допомагали їй жити в складний для неї період.  Також  роман відомої української письменниці Ніни Фіалко «Зламані жоржини»  приковував своєю увагою користувачів. Всі ці твори  описують непрості долі  жінок – матерів, а в віршах оспівуються материнські ніжні руки, величне серце матері, материнська любов і добро, яке вона щоденно віддає своїм дітям, онукам.

Всі ми знаємо, що щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Немає коментарів:

Дописати коментар