неділя, 1 травня 2022 р.

 

Добрі символи-захисники  для воїнів від дітей .


В міській бібліотеці -  філії №1 бібліотекарі провели для менших користувачів бібліотеки, а також для гостей міста – дітей з сімей, які  вимушені  були виїхати  з тимчасово окупованих територій, патріотичний майстер клас «Оберіг для воїна». Символічне значення оберегу тісно пов’язане з українським побутом і є невід’ємною частиною нашої культури. Щоб зроблена підкова справді вважалася оберегом, головне — дотримуватися форми підкови та робити її з душею, налаштуватися на добро та позитив.

Діти брали за основу картон,  вирізали трафарет підкови, а потім наклеювали кольоровий папір, вирізали  та  оздобили тризубцем і  підписали головні слова: «Бережіть себе!».  Відомо, що найбільшу захисну силу має оберіг, створений руками дитини.  Також цікаво і творчо підійшли  до виготовлення  орігамі – паперових голубів миру.


Актуальність таких  заходів зумовлена тим, що підтримка воїнів – захисників прискорює мир в Україні, сприяє творчій  реалізації ідей патріотичного  та громадянського  виховання підростаючого покоління.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар