середа, 19 квітня 2023 р.

 Казковий  світ Василя Сухомлинського


Жив на світі Учитель. Його звали Василь Олександрович Сухомлинський. Усе своє життя з 17 років Василь Олександрович працював у школі. Учитель за покликанням душі, він учив маленьких і великих школярів грамоти, математики, літератури, історії. Але більш за все він хотів навчити дітей думати, відчувати, радіти й сумувати не лише своїми  власними радощами й печалями, а й татовими і маминими, дідусевими і бабусиними, братовими й товаришевими, зайчика й синички, верби і тополі, місяця й вітру, всієї нашої землі. Він написав багато, більше 1500 казок, оповідань, притч, замальовок з життя дітей.

     Сухомлинський  намагався так виховувати дітей, щоб вони зростали здоровими, веселими й працьовитими, щоб шкільна наука не пригнічувала й не відштовхувала їх, а помалу, обережно привчала до наполегливої  розумової праці та поступово сприймати все складніші й глибші поняття, все досконаліше й ширше пізнавати світ.


     Доторкнутися до думки і слова Василя Олександровича, до його веселкового казкового світу запросила бібліотекар бібліотеки-філії №3 вихованців закладу КЗ "Знам'янська спеціальна школа Кіровоградської обл. ради».   У літературній  подорожі «Казковий  світ Василя Сухомлинського»  діти  мали змогу погортати сторінки його книжок, де у багатьох казках відбувається «звичайне диво» - оживають рослини, розмовляють дерева, квіти, комахи, птахи…  А бджілка, героїня багатьох казок Сухомлинського, стала також і героїнею майстер-класу «Весела бджілка».

Немає коментарів:

Дописати коментар