субота, 29 квітня 2023 р.

 

Мій вибір – моє життя


Важливим напрямком роботи  Знам’янської міської бібліотеки-філії №1 є пропаганда здорового способу життя, профілактика наркоманії серед дітей, підлітків і молоді.  Бібліотекарі ставлять перед собою мету - розширити  інформаційний світогляд своїх користувачів і системно вести роботу з профілактики  шкідливих звичок.

Про здоровий спосіб життя, непоправну шкоду від вживання наркотиків розповість користувачам інформаційний стенд  «Молоді про наркотики».


До уваги користувачів представлено профілактичну  літературу про види наркотичних речовин, наслідки їх вживання для організму людини. Студентська молодь, яка навчається в ДНЗ «Знам’янському професійному ліцеї»( гр.22, ІІ курс, кл. керівник Столяр Л.Ю.) познайомилась з інформаційними буклетами «Дещо про наркотики», які підготували працівники бібліотеки. Цікавим і пізнавальним видався для учнів перегляд презентації на тему «Як діють наркотики» та застережливим і зворушливим перегляд документального фільму на тему; «Про реальне життя наркоманів».  Молодь за  допомогою   різних  вправ  та  ситуацій  ознайомилась  з основними видами наркотичних речовин і пов’язаними з ними небезпеками, соціально-психологічними ознаками наркоманії та як відмовитися від пропозиції спробувати наркотики. Навколо наркотиків створено безліч міфів, які при детальному обговоренні під час  актуального бібліошоку «Молоді -  про наркотики» розсіялися. Це дало змогу  учасникам заходу зробити   правильні висновки.

Немає коментарів:

Дописати коментар