субота, 6 березня 2021 р.

 

Вічне слово Кобзаря.

В історії кожного народу, серед його великих творців є імена, оповиті невмирущою любов’ю і славою. Для українців це – Тарас Шевченко.


9 березня виповнюється  207 років з дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, етнографіста та мислителя Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861). Протягом тижня в міській  бібліотеці – філії №1 проходив поетичний марафон "Читаємо Шевченка разом", в якому кожен бажаючий міг прочитати вірші Шевченка і поділитися його творчістю з іншими! Шевченкове слово залишається таким же сучасним, діючим, закличним.  Його поезія розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен  розвиватись.  


Дякуємо читачам за небайдужість та активну участь в популяризації української літератури та розповсюдження  Шевченківської спадщини.   Поезія  Т.Г. Шевченка   викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

Наша мета – донести до людей Шевченкові ідеї-гасла: «В своїй хаті своя й правда, і сила і воля», «Обніміться, брати мої, молю вас, благаю!», «Учітеся, брати мої! Учітесь, читайте і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь». Вони є настановними орієнтирами в наш непростий час.

Немає коментарів:

Дописати коментар