середа, 10 березня 2021 р.

 

Для вас жінки. 

     З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей святковий день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія та кохання – пов’язане з жінкою.

 


  До Міжнародного жіночого дня бібліотекарі Знам'янської  міської   бібліотеки-філії №3  організували книжкову виставку-настрій «Жінка…Немає милішого слова, Ти ж бо життя і творіння основа». На виставці представлено видання, в яких образ жінки подається у різних сферах її діяльності.

      Протягом багатьох століть люди оспівували та прославляли в піснях і віршах образ матері - берегині чи коханої жінки, благословляючи її ім'я. Українки вже багато століть виявляють і велич почуттів, і талант материнства, і велич справ.

    


  Життя та громадська діяльність мудрої та справедливої княгині Ольги вивели Русь на світову арену. Весь світ знає про вродливу українську дівчину, яка полонила серце молодого султана Сулеймана і стала всемогутньою Роксоланою.  Можна навести чималий список жінок, які прославляли рідну землю. Це поетеси Леся Українка та Ліна Костенко, художниця Катерина Білокур, співачка  Ніна Матвієнко, актори Соломія Крушельницька і багато-багато інших.

    Колектив бібліотеки вітає всіх жінок зі святом весни. Милі Пані, Панянки та Панночки, бажаємо вам весняного настрою, сімейного щастя та міцного здоров`я!

Немає коментарів:

Дописати коментар