субота, 13 березня 2021 р.

 

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

     Це нове свято для українців, яке започатковано у 2017 році. Дата вибрана зовсім не випадково. Саме 14 березня 2014 року перші добровольці з Майдану Незалежності вирушили на тренувальну базу, що під Києвом, для формування першого українського добровольчого батальйону.


   Таке явище як «феномен добровольця» з давніх-давен притаманне українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька Січ – воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. Козаки століттями боронили Україну, захищаючи її від загарбників та ворогів. Є приклад і в новітній історії України – це Революція Гідності та військові операції на сході України. В ті безрадісні дні звичайні українці, прості робочі, учні кинули свої справи, роботу, навчання та вийшли на головний майдан країни, щоб висловити свій протест проти антидержавної політики тодішнього керівництва країни.

  


  День українського добровольця – це нагадування всім нам, що ставши на захист Батьківщини, ми до кінця нашого життя залишаємось її добровольцями. З нагоди цього свята працівники Знам'янської міської бібліотеки-філії №3 підготували тематичну книж.виставку «Вшановуємо подвиг українських добровольців», на якій зібрано матеріали про події Революції Гідності, активних учасників добровольчих формувань самооборони, які пізніше стали учасниками добровольчих батальйонів та й нині воюють на сході України.

    Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих героїв, яким не судилося повернутися до рідних домівок.   Вічна їм пам’ять! Бажаємо всім здоров’я, добра та злагоди. Миру Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар