субота, 13 березня 2021 р.

 

14 березня – День українського добровольця.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця". Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця. Ця дата була обрана, тому що в цей день в 2014 році добровольці з Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області, ставши першим добровольчим батальйоном.


Міська бібліотека-філія №1 підготувала до цієї дати  книжково-журнальну експозицію «Добровольці – воїни світла». Дана виставка популяризує подвиг захисників  України та  піднесення престижу військової служби в країні. 


День українського добровольця повинен стати однією з основ, на якій зростатимуть і гартуватимуться нові покоління вільних українців, громадян незалежної держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар