вівторок, 7 травня 2024 р.

 

Символ пам'яті –червоний мак.


Червоні маки — символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине зараз  у боротьбі за незалежність нашої України. Для нас, українців, квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої у боях козацької крові, не раз оспівана у народних піснях та думах.

         До Дня пам’яті та примирення у Знамянській міській  бібліотеці-філії№1 бібліотекарі провели  для учнів 4-5-х класів ліцею ім.Т.Г.Шевченка BIBLIO-ART майстерню "Маки пам’яті " з виготовлення символічного аксесуару – квітки маку . Діти дізналися із розповіді завідуючої бібліотеки про те, що червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. А тепер червоний мак набуває символічного значення й в Україні, особливо після прийняття Указу Президента про вшанування в Україні 8 травня Дня пам’яті та примирення. Учні завзято  взялись виробляти обереги із кольорового паперу. Вони вийшли дуже гарні та яскраві.


 Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар