субота, 4 травня 2024 р.

 

Етнографічна подорож "Великоднє диво"


Вивчення народних звичаїв та традицій важливо для збереження національної культури нашого народу. В них закладена життєва мудрість та духовні цінності, - те особливе, що є вирізняє його серед інших народів. Саме з цією метою в бібліотеці-філії №3 проводяться години народознавства різної тематики.


Напередодні Великодня Бібліотека-філія 3 запросила своїх відвідувачів у літературно - етнографічну подорож "Великоднє диво", щоб вкотре разом з відвідувачами пригадати українські традиції та обряди великого свята, а також  поповнити знання про історію Великодня, обряди, звичаї. народні прикмети та приказки.

"Як Великдень на дворі, то й писанка на столі" – кажуть у народі.


Давньою українською традицією напередодні Великодня було фарбування та розписування яєць - писанкарство, яке у наші дні перетворилося на справжнє мистецтво. Сьогодні для декорування великодніх яєць, окрім традиційних технік, використовуються техніки сучасного декоративного мистецтва.

Отож ми й запропонували нашим відвідувачам майстер-клас з виготовлення писанок з використанням сучасних технік – декупажу та точечного розпису.


Кожна писанка вийшла унікальна! До того ж новий вид творчості дав можливість учасникам майстер-класу розширити уяву про мистецтво декорування великодніх яєць, а також сприяв розвитку творчої уяви та тренуванню моторики рук.

Готовими писанками за традицією прикрасили "великоднє деревце".

Збереження народних традицій та доповнення їх новими сучасними техніками  додає нові перлини творчості в культурну скарбничку нашого народу.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар