вівторок, 6 лютого 2024 р.

 

Валізка з книжками

 


Книга – не тільки наш друг, але й вірний супутник. Читання книг допомагає боротися зі стресом, краще розуміти інших людей, набувати впевненості у своїх силах і бути готовим до будь-яких життєвих викликів.

 

Під час війни тисячі родин вимушено покинули свої домівки у пошуках безпеки. І далеко не в кожного була можливість покласти до валізки улюблену книгу.

 


Тому Культурним інститутом Німеччини Goethe-Institut у співпраці з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги було організовано проект «Валізка з книжками», завдяки якому 250 бібліотек України отримали нові книги для своїх читачів. Проект засновано з метою допомогти дітям, які продовжують жити під час війни в Україні, яким довелося залишити свою рідну домівку у пошуках безпеки, які попри виклики війни та «повітряні тривоги» потребують дозвілля, полегшити пережити цей складний період.

 


Знам’янська міська бібліотека-філія №3 увійшла до числа тих щасливчиків, що отримали цей неймовірний подарунок!

 


«Валізка з книжками» - це справжнісінький скарб!

Найкращі книги сучасних українських та зарубіжних авторів, гарно ілюстровані та написані простою, зрозумілою, навіть для самих маленьких читачів, мовою, поповнили полиці нашої бібліотеки! Це книги про справжню дружбу, про суперсилу, яка є в кожному з нас, про стосунки і взаємопідтримку. Книги, які простими словами розповідають дітям про події, що відбуваються в нашій країні, про життя під час війни. І книги, які допоможуть дітям осмислити свої емоції, зрозуміти почуття інших, подолати тривогу, страх і проговорити про те, що їх турбує. Команда проекту також підготувала корисні поради психологів та укомплектувала «Валізку» іграми, олівцями, розмальовками, які зроблять читання книг цікавішим та нададуть більше можливостей для спілкування дітей один з одним.

 

«Валізка з книжками» розширює межі діяльності надої бібліотеки  і допоможе ще більше спілкуватися з нашими читачами та організовувати для них цікаве дозвілля.

 


Ми щиро вдячні Goethe-Institut в Україні і всім організаторам проекту "Валізка з книжками" за такий чудовий, дуже цінний, важливий, і дуже потрібний в наш час подарунок! І за таку гарну підбірку цікавих і просто неймовірних книг!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар