четвер, 15 лютого 2024 р.

 

15 лютого - 35-а річниця виведення військ з Афганістану.


15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-а річниця виведення військ з Афганістану. Пам'ятна дата встановлена Указом Президента України в 2004 році і була приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.
За 10 років війни радянські війська втратили більше 15 тисяч військовослужбовців. Жертвами конфлікту стали від 600 тисяч до двох мільйонів афганців. Левова частка жертв серед мирного населення. Після виведення радянських військ у 1989 році Афганістан перетворився на одну з гарячих точок світу, якою є і досі.
До цієї дати міська бібліотека-філія №1 підготувала для  своїх користувачів  бесіду – хроніку на тему: «Невідомі сторінки неоголошеної війни».

 Бібліотекар Олена Холодова познайомила  присутніх з літературою , яка розміщена на книжковій виставці  «Мужність залишається в віках». Це  історико-документальні матеріали,  художні та публіцистичні твори про афганську війну.
Також було запропоновано переглянути документальний фільм про Афганістан «Ми вас туди не посилали».  В ході бесіди бібліотекар наголосила : «  Нехай вічний вогонь пам’яті не згасне над загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Він попереджує, він закликає: не місце війнам в житті людей! Хай чорну війну навічно переможе світлий, чистий, ясний мир! Адже щоб мати майбутнє, треба пам’ятати та шанувати своє минуле, бо пам’ять єднає покоління.»

Немає коментарів:

Дописати коментар