субота, 3 лютого 2024 р.

 

Комп’ютерна та мобільна грамотність у бібліотеці.


Заняття  з комп’ютерної грамотності для людей поважного віку  та ВПО діють на базі  міської бібліотеки-філії №1. Під час занять бібліотекарі надають  базові знання з комп’ютерної грамотності, для багатьох -  це елементарні навички, а для людей поважного віку — досить складні, бо нові. Загалом навчання дає можливість ознайомитися з електронними послугами та електронними онлайн-сервісами, зокрема скористатися доступом до публічної інформації органів влади та місцевого самоврядування, навчитися користуватися калькулятором субсидій і пенсійним калькулятором, замовити квитки на сайті «Укрзалізниці», оплатити комунальні платежі онлайн, знайти ліки в аптеках тощо.

Крім комп’ютерної грамотності, бібліотекарі розробили як бонус тренінг із мобільної грамотності, який покликаний навчити слухачів користуватися сучасними телефонами й відчути всі переваги новітніх технологій. Під час заняття,вчимо , як «підкорити» сенсорну панель, набирати номери телефонів, зберігати контакти, створювати повідомлення, працювати з месенджерами, Play Market, завантажувати додатки і використовувати їх, а також шукати інформацію в інтернеті і перевіряти смартфон на вірус.

Бібліотекарі надають   учасникам  занять з комп’ютерної грамотності можливість корисно і змістовно проводити час, задовольняти свої інтереси і розвиватися, бо пенсія — це не перешкода, а просто новий етап у житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар