середа, 21 лютого 2024 р.

 

 Мова - духовний скарб нації.


21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Рідна мова дорога для кожної людини. Нею ми промовляємо свої перші слова, висловлюємо думки, навчаємося. Вона є тим, що підтримує нас протягом всього життя, навчає повазі до себе, до історії свого народу, культури і до інших людей. Тому завідуюча міської бібліотеки-філії №1 Алефірова Світлана  підготувала і провела для учнів  7-А класу ліцею «ім. Тараса Шевченка»(кл.керівник та вчитель української мови і літератури Мережана Т.О.) мовну ігротеку «Перлина України».

Мета цього заходу була: надати дітям поняття про те, що рідна мова для кожної людини – це те життєдайне джерело, з якого вона черпає свою енергію, життєву силу, що передається віками, з покоління в покоління цілим народом, рідним краєм; учити дітей правильно розмовляти рідною мовою; збагачувати словниковий запас; розвивати мовлення учнів; виховувати любов і гордість за рідну українську мову, бажання зберегти її чистоту і красу. На заході діти почули «Легенду про пісню».

Учні читали вірші про рідну  мову Оксани Забужко, Андрія Малишка
, Володимира Сосюри. Відгадували загадки, а ще прослухали українські пісні про мову та брали активну участь у розгадуванні кросворду «Рідна мова», складали на різнокольорових стрічках прислів’я  і перевіряли себе  у правильному правописі наданих бібліотекарями слів, а ще з одного слова потрібно було скласти декілька слів. Мовна ігротека була для всіх присутніх цікавою та пізнавальною.

Немає коментарів:

Дописати коментар