субота, 1 липня 2023 р.

 

Літературний квест у літній бібліотеці.


Для корисного літнього відпочинку дітей,  працівники міської бібліотеки-філії№1, в рамках проекту «Мистецькі вихідні» запросили своїх юних читайликів в літню  бібліотеку  «Веселі книжкові старти». Дівчатка та хлопчики брали активну участь у літературному квесті «Веселка книжкового літа». Завідуюча бібліотекою Світлана Алефірова  разом з бібліотекарем Оленою Холодовою підготувала цікаві питання, на які діти повинні були надати відповіді,  розшукуючи їх в дитячих книжках з книжкової виставки «Веселка цікавого  та дивовижного».

А навігатором  у пошуку  були спеціально намальовані стрілки, які вказували на книжковій виставці підказки. Це була захоплююча гра, де всі проявили себе та показали  свої  знання через  читання книжок. Також всі присутні мали змогу почути від бібліотекаря інформацію про  нові та цікаві українські книги та їх авторів. Особливою увагою серед дітвори користуються повісті та оповідання Сашка Дерманського, Лесі  Ворониної, Оксани Лущевської, Валентина Чемериса, Марка Лівіна та багато інших. Серед присутніх  були діти із сімей  внутрішньо-переміщених.

Вони мали змогу записатися до бібліотеки, а також обрати книги для домашнього читання. Такі заходи
розвивають у дівчаток  і хлопчиків  кмітливість, спостережливість, дружнє ставлення один до одного. А головне, що вони вчаться відрізняти добро від зла.

Немає коментарів:

Дописати коментар