субота, 9 липня 2022 р.

 "У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай"


Івана Купала одне з найбільш таємничих і магічних свят, що дісталося нам від наших пращурів. Купання, стрибки через вогнище, ворожіння та пошук квітучої папороті – основні атрибути Івана Купала. В міській бібліотеці-філії №1  до цього свята  була проведена етнографічна бесіда «Пливи, пливи віночку…»

Завідуюча бібліотекою
 познайомила  дітей  із традиціями  та звичаями святкування народного свята Івана Купала. В цей день існує багато цікавих традицій і ритуалів, пов’язаних із травами і квітами, один з яких – плетіння вінків, адже купальський віночок — це не просто окраса, а й оберіг, бо в ньому є така чаклунська сила, що болі знімає та волосся береже.

У купальські віночки вплітається багато різних квітів, і кожна квітка щось символізує. Усі дівчата змалечку вміли плести віночки. Так і на заході було проведено конкурс «Сплети віночок», потім відгадували назву квітів та трав по запаху і загадки про них
, а в цьому  дівчаткам  допомагали  книги  про прикмети, про цілющі трави, про рослини наших лісів. Діти отримали незабутні враження, веселий настрій та зробили фото у віночках, зроблених своїми руками, які потім стануть приємним спогадом.


Немає коментарів:

Дописати коментар