субота, 16 липня 2022 р.

 

Стежками  книжкового літа.

Канікули тривають! Сьогодні в міській бібліотеці-філії №1 гостинно зустрічали  юних читайликів та діток, які були  вимушені  тимчасово залишити свої домівки.


Їх запросили до бібліотеки  на літню бібліоманію «Літні промінці на книжковій сторінці». Відпочинок влітку завжди йде на користь, якщо не трапляється надзвичайних пригод. І всюди на відпочиваючих чатує небезпека. Щоб відпочинок не приніс небажаних проблем, ми маємо подбати про свою безпеку, причому заздалегідь. Про все це діти дізналися з бесіди бібліотекаря «Хвилинки безпеки».

Завідуюча бібліотекою познайомила присутніх з  найкращими  дитячими пізнавальними  книжками, прочитала  всім присутнім казку « Лісова пригода»  та  розповіла правила безпечної поведінки влітку на озері, в лісі, правила пожежної та електробезпеки. Дівчатка і хлопчики активно відповідали на запитання, розповідали цікаві випадки з життя, змагалися на знання прислів’їв та приказок, доповнювали вірші-добавлянки.
А наприкінці кожен вибрав книгу до вподоби, щоб почитати її на свіжому повітрі.

Навіть самі найвибагливіші, знайшли для себе свою книжкову родзинку і почалося голосне читання. Бажаючі читали вголос уривки з улюбених оповідань, віршів, казок,
а  дехто просто переглядав  книжкові новинки. А ще дітям запропонували пограти в рухливі ігри з м’ячем. Цей день дитячого відпочинку був насичений цікавими знаннями та позитивними емоціями. Бібліотека під відкритим небом та літні читання сприяють створенню змістовного дозвілля, комфортного середовища, дружнього спілкування та популяризації літератури для дітей. Відпочинок з книгою – це завжди пізнавально, весело і цікаво.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар