субота, 8 червня 2024 р.

 

Природа – наш другий дім.


В рамках проекту «Мистецькі вихідні» міська бібліотека-філія№1 підготувала  для дітей ліцею «Гармонія» та дітей ВПО літературну подорож на тему: «Природа в міфах і легендах».

Всі ми знаємо, що природа – це середовище, в якому співіснують всі живі організми на планеті .


Саме тому з давніх-давен, природа, залишається основним образом у міфології та легендах народу. Для наших предків природа була рідною домівкою. Тому людина й наділяла рослини, серед яких жила, людськими рисами. Уявлення про рослин-тотемів у давніх слов’ян сформувало багату й різноманітну фольклорну спадщину.

Найкраще рослинний світ представлений у народних легендах та міфах. Тому бібліотекар Олена Холодова  розповіла усім присутнім діткам легенди:  «Звідки взялася кропива» та «Звідки взялися петрові батоги, або ж цикорій», ознайомила школярів з видами квітів, які занесені до Червоної Книги України. А ще  провела для дітей вікторину «Квіти в Україні» . всі  дуже були активними у відгадуванні загадок про квіти та рослини на свіжому повітрі серед рослин. Охочі дівчатка і хлопчики підготували розповіді про рослини-обереги та грали в рухливі ігри з м’ячем «Назви улюблену квітку», «Їстівне  - не їстівне» і  зробили висновок, що природу треба оберігати, любити свою землю та рідне джерело народної мудрості. 

Немає коментарів:

Дописати коментар