неділя, 30 червня 2024 р.

 

Зелені свята прийшли до нас в гості!

 


Щосуботи упродовж літніх шкільних канікул  в Бібліотека-філія 3 проходять "Мистецькі вихідні". «Мистецькі вихідні» напередодні Трійці та Івана Купала прйшли в тематиці Зелених свят.

Трійця, П'ятидесятниця - це все назви одного з найголовніших християнських свят. П'ятидесятницею свято зветься тому, що відзначають його на п'ятидесятий день після Воскресіння Христова. А ще українці називають його Зеленою неділею, а весь тиждень святкування - Зеленими святами.


З давніх-давен на Зелені свята існує багато народних традицій. Саме про це і розповідали бібліотекарі нашим юним відвідувачам під час години народознавсва. "Зелені свята прийшли до нас в гості!", а в цьому році, на ці дні припадає ще одне християнське свято - Івана Купала. З цими святами пов'язано багато легенд про мавок і русалок, лісовиків, водяників та інших міфологічних істот.


Розповідь про них, та пов'язаних з ними міфічних історій супроводжувалась переглядом сучасних мультимедій, створених за допомогою відео-арту та використанням інноваційних технологій. Дітки також мали змогу ознайомитись з травами, які збирають на Зелені свята, відчути їх аромат, дізнатись про їх лікарські властивості, зібрати їх в букетики та сплести вінок!

Година народознавства пройшла в неймовірній атмосфері колориту народних традицій, занурення в міфологічний світ наших пращурів, неперевершеного аромату цілющих трав та гарного настрою!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар