неділя, 29 січня 2023 р.

 

День пам’яті жертв голокосту.


27 січня  в Україні і світі Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. В цей день у міській бібліотеці-філії №1 відбувся   історичний хроноскоп подій «Голокост: ненависть і незлічені жертви для цивілізації» для студентської молоді. Завідуюча бібліотекою Алефірова С.  підготувала розгорнуту інформацію з вражаючими фактами і жахливою статистикою, яка основана на страшних цифрах пам’яті.   Вона нагадала присутнім, що Голокост – це переслідування та знищення євреїв нацистами та їх прибічниками, це трагедія не лише єврейського народу, а й всього людства, пов’язана з великими людськими втратами.

Молодь ознайомилися з матеріалами тематичної виставки «День пам’яті Голокосту.» Вони переглядали сторінки з моторошними світлинами та засуджували антигуманну сутність Голокосту.

Усіх вбитих нацистами жертв також вшанували хвилиною мовчання, адже Голокост – одна з найстрашніших трагедій людства, яка в роки Другої світової війни забрала життя понад 6 мільйонів осіб єврейської національності.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар