неділя, 15 січня 2023 р.

 

Послуги е-урядування в бібліотеці.


В час масового розвитку комунікацій та комп’ютерних технологій перед суспільством постають нові виклики та можливості, які необхідно використовувати для подальшого розвитку. Бібліотеки  сьогодні долучаються до надання послуг е-урядування. Вони пропонують громадянам безкоштовний доступ до мережі Інтернет, доступ до офіційної інформації онлайн, навчання інформаційної грамотності, інформування, консультування громади та забезпечення доступу до публічної інформації, електронних послуг, взаємодії з органами влади з використанням інформаційно-комунікативних технологій.

Електронне урядування є одним із елементів інформаційного суспільства, який направлений на покращення життя людей. За лічені хвилини ви зможете подати електронну заяву чи скаргу до органу влади, замовити і одразу ж роздрукувати електронний квиток в будь-яке місце земної кулі, самостійно розрахувати пенсії і виплати на випадок безробіття, здійснити комунальний платіж, поповнити рахунок мобільного телефону.  Міська бібліотека-філія №1 теж навчає інформаційної грамотності свою громаду
, а також переселенців з  іншиз областей України. Бібліотекарі допомагають:

  - знайти необхідні законодавчі документи;

 - скористатися електронною медичною карткою;

 - надіслати показники приладів обліку газу, електроенергії та водопостачання;

 - зарезервувати та оплатити транспортні проїзні квитки;

- перевірити розмір житлової субсидії за даними Єдиного державного реєстру отримувачів субсидій Міністерства соціальної політики та багато інших послуг.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар