неділя, 12 червня 2022 р.

 

Зелені свята.

 


Найпоетичнішим святом, що тісно пов’язується з природою, є Трійця. День Святої Трійці також називають Зеленими святками, або П'ятидесятницею. Храми і свої житла віруючі прикрашають зеленню та квітами. Свято припадає на вихідні. До цієї дати бібліотекарі міської бібліотеки-філіалу №1 запросили своїх юних  користувачів    на мозаїку народних традицій «Зелені свята».


Завідуюча бібліотекою Алефірова С. розповіла  про свято Трійці, особливості його святкування в Україні, про народознавчі традиції «водіння Тополі»,  про природу рідного краю, а також познайомила з літературою, яка є в бібліотеці на цю тему.  Цікавою видалась також і виставка вишитих картин до  свята.

Це були 
 квіти і трави  – обереги, а саме : волошки,  ромашки, любисток, соняшник, конюшина тощо. Присутні були вражені талантом наших  читачів та майстринь з клубу «Калина». Діти познайомились з рослинним і тваринним світом, зображеним на полотнах та переглянули книжкові видання про природні скарби. Традиції святкування Дня Святої Трійці не втрачені в наш час, а вивчаються і відроджуються.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар