субота, 18 грудня 2021 р.

 

День Святого  Миколая в бібліотеці.

Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі День Святого Миколая Чудотворця. Історія цього свята має дуже давню, цікаву історію…


Усе життя єпископа Миколая – нескінченна низка благодіянь і чудес, поданих, стражденному людству; він допомагав усім християнам та в першу чергу тим, кого спіткало горе, на землі й на морі, виносячи з глибин морських на сушу тих, хто потопав, визволяючи з неволі полонених та доставляючи їх додому. Чудес його не злічити, як і неможливо їх докладно описати. Так він ходить і донині, дарує добрим людям подарунки, злим – різочки, як нагадування про помилки.



Тепер діти моляться до Святого Миколая, щоб допоміг їм бути добрими й щоб за те вони були нагороджені. Вони чекають у ніч з 18 на 19 грудня, щоб почути срібні дзвіночки на санчатах, якими їде до дітей Святий Миколай. Кажуть, що тоді радіє місяць на небі, посміхається, бо він знає, що в цю ніч всі радіють. І ті, що роблять подарунки, і ті, кому їх роблять. Бо найбільше щастя в житті – це робити добро!


Працівники міської бібліотеки-філії №1 підготували  для своїх маленьких і дорослих користувачів  виставку – привітання  «З молитвою до Святого Миколая», яка  розповідає про традиції відзначення цього дня в Україні  , а ще з великим задоволенням діти зачитували вірші даної тематики.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар