понеділок, 13 грудня 2021 р.

 

І все перекреслив урановий атом

Чорнобиль. Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій.

Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Про Чорнобильську катастрофу написано сотні книг, страшні події відображено у творах багатьох письменників та журналістів. До вашої уваги нові книги, які надійшли до фонду центральної бібліотеки про чорнобильські події 1986року.


Міхаліцина Катерина, Дворницький Станіслав

       Реактори не вибухають. Коротка історія Чорнобильської катастрофи.

Чорнобиль як місто, як атомна електростанція, як Зона відчуження, як трагедія і як символ. Ця книжка виникла, щоб пояснити катастрофу людям, які народилися після неї. Аби «Чорнобиль» був не просто словом, за яким упізнають Україну, а усвідомленим історичним досвідом. Він тут показаний в кількох вимірах: технічному, емоційному, природничому, політичному. 


Андржеєвський Анатолій

  Чорнобильська бувальщина.
З побаченого навіч, із почутого відусюди, читаного-перечитаного…

 Спомин про те, якою була Прип’ять до вибуху на ЧАЕС, як працювали в травні 1986 року, як зводили тимчасові містечка і річкові селища та будували нове місто Славутич.


Векленко Олег

  Чорнобиль:етюди з натури.

Про повсякденне життя ліквідаторів у таборі неподалік станції, про примітивні засоби захисту і про те, що усвідомлення справжньої небезпеки прийшло набагато пізніше. Щирі історії про ті дні, малесенький фрагмент всеосяжної картини Чорнобильської трагедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар