середа, 1 грудня 2021 р.

 

1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

Всесвітній День боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.



Цей День став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я і однією з ключових можливостей підвищення інформованості про цю страшну хворобу…

До Всесвітнюго дня боротьби зі СНІДом  в міській бібліотеці-фідії №1 працівники бібліотеки оформили інформаційний стенд « СНІД - дорога в безодню», який привернув увагу всіх відвідувачів протягом усього тижня.


Бібліотекарі в простій та доступній формі підготували інформацію, що таке ВІЛ і що таке СНІД, у чому різниця, застерігали, яку небезпеку несе людині захворювання на СНІД. ВІЛ - це Вірус Імунодефіциту Людини, який вражає, в основному, імунну систему. СНІД - це Синдром Набутого Імунодефіциту, що є кінцевою стадією ВІЛ-інфекції. Тобто ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще немає зовнішніх проявів. СНІД - це стадія хвороби, коли організм людини вже не в змозі боротися з різними захворюваннями. Вони прогресують і в результаті людини не стає…

На жаль ця проблема захворювання продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі. Незважаючи на зростання громадської поінформованості щодо кризи, пов'язаної з ВІЛ-інфекціїю, реальне знання проблеми є ще поверховим, особливо серед молоді. Її розуміння шляхів передачі інфекції та методів профілактики є неповним та часто походить від невірного розуміння. Такий низький рівень розуміння стримує вплив позитивних змін в поведінці на профілактику інфекції. Основними заходами по профілактиці СНІДу є здоровий спосіб життя, чистота у взаємовідносинах між людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар