четвер, 18 лютого 2021 р.

 

                                           День рідної мови                                                                                                      

  


«Мова – жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Цей вислів належить відомому українському письменнику – класику Панасу Мирному.

Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова. Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. І кожен із нас пам’ятає все життя ту мову, якою спілкувався в родині. Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими?

21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає Міжнародний День рідної мови. В міській юнацькій бібліотеці до цього свята оформлена книжкова виставка « Мово моя українська , мово моя материнська!...». На книжковій виставці представлена література з історії української мови, історії культури спілкування, крилаті вислови про рідну мову тощо, а також література з граматики, ділового спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар