вівторок, 25 лютого 2020 р.


Правопросвітницький захід в бібліотеці.
   В Знам’янській бібліотеці – філії №3 знову пройшла правопросвітницька зустріч з заступником начальника відділу «Знам’янське бюро правової допомоги»  Івановою Анжелою. Цього разу темою розмови було: «Основні правила безпечної поведінки в інтернеті» та «Обережно, телефонні шахраї!»

  Тенденція спілкування у соціальних мережах зростає щодня і переважно серед молодої аудиторії. Молодь все більше часу проводять в мережі, віддаляючись від реального життя та людей, котрі їх оточують.  Для них украй важлива оцінка оточуючих і власна зовнішня презентація у світі. Це підвищує чутливість до будь-яких висловлювань, починаючи від характеристик особистості та розуму і закінчуючи коментарями аватарки. Підлітки, не оцінюючи наслідків своїх дій, викладають великий обсяг особистої інформації в інтернет на своїх сторінках в соціальних мережах, яка може бути використана агресором з метою залякування свого об’єкта.

  Анжела Станіславівна також звернула увагу присутніх на ще один із основних видів злочинів в телекомунікаційному середовищі - як телефонне шахрайство, яке стрімко набирає силу і перетворюється в справжню епідемію. Неможливо бути впевненим, що шахрай до Вас ніколи не подзвонить. Вона наголосила, що у будь якому випадку, приймаючи дзвінок з невідомого номера, потрібно бути максимально уважними . При спілкуванні зупинила увагу присутніх на кількох видах телефонного шахрайства, про які варто пам’ятати.
  Присутні  активно брали участь у дискусії, висловлювали свою думку  та отримали вичерпні відповіді на свої запитання. В кінці заходу отримали   інформаційні буклети.

Немає коментарів:

Дописати коментар