вівторок, 25 лютого 2020 р.


День рідної мови
   
  Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. ЇЇ порівнюють з калиною , бо вона така ж красива , як народний , улюблений символ українців , її порівнюють зі співом солов’я , бо лине вона , як ніжна пісня співучого соловейка.  
                                                                                                             
 21 лютого вся світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. З нагоди цього свята в міській  юнацькій  бібліотеці  відбулася   мовна година «Рідна , калинова , щира і чудова – все це наша українська мова».  
 
   
 На заході були присутні учні 9-Б та 11-Б класів (кл.кер.Григор’єва Н.П. та Пироженко Л.І.) НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №3-гімназія». Під час заходу говорилося про те ,що наш народ  не одне століття боровся за рідну мову , за те , щоб сьогодні вона стала державною , що українська мова не зникла , бо люди берегли її , як перлину, щоб заговорити нею у повний голос.
        Дітям запропонували перевірити свої знання з української мови  прийняв  участь у конкурсі «Знайди приховані слова» та мовних іграх «Закінчи риму», «Алфавіт» та «Імена» з якими вони чудово впоралися.

 В читальному залі була представлена книжкова виставка «Слово до слова – зложиться мова».

Немає коментарів:

Дописати коментар