вівторок, 23 липня 2024 р.

 

Подорож океаном книжок


Цього разу ми разом з нашими юними відвідувачами відправились у "Подорож океаном книжок". А щоб подорож була цікавішою, ми провели її у вигляді квесту! Щоб знайти справжній "скарб" та відгадати приховану фразу, потрібно було зібрати сім ключів, які учасники отримували за кожне правильно виконане завдання!

Подорож почалась з "Бухти прочитаних книжок", де учасники за номером кубика обирали книгу та зачитували вголос уривок на зазначеній сторінці.


Оскільки наша подорож тільки розпочалася, то і перше завдання квесту було пов'язано з історією створення книги бібліотек.

Далі на нас чекала зупинка на "Острові таємниць чорного ящика". В чорному ящику лежали предмети, за асоціацією з якими наші юні відвідувачі повинні були відгадати назву книги.

Продовження нашої подорожі пролягло через "Легендарні замки України", Діти дізнались легенду Хотинської фортеці, історію про козацьке заселення та легендарний Червоний дуб на о.Хортиця, прочитали таємницю Олеського замку та послухали про містичні привиди Підгорецького замку, описані в книзі, а ще виконали завдання, зображені на сторінках цієї книги та отримали ще один ключ для знаходження "скарбу".

Під час подорожі на нас чекав "бібліоланч": учасники складали "сендвічі" з карток, на зворотній стороні яких повинна була співпадати відповідність автора, назви книги та її головного героя.


І в завершенні нашої подорожі "мандрівники" завітали до "ґроту-галереї", де за портретним описом потрібно було впізнати літературного героя.

Виконуючи завдання квесту, діти проявили неабияку ерудицію, пригадали знайомі книжки та улюблених літературних героїв, познайомились з новими книгами та повправлялись у читанні, а також дізнались багато нового та цікавого. А результат - зібрані сім ключів, які дали змогу відкрити чарівну скриньку, де знаходився "скарб" та солодощі!

А головне - діти дізнались, що справжній СКАРБ - це ЗНАННЯ, а КНИГА - КЛЮЧ від нього!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар