субота, 27 квітня 2024 р.

 

День пам'яті про Чорнобильську катастрофу.

26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.


Бібліотекарі Знамянської міської бібліотеки-філії№1 підготували і провели   час спомину « Вони врятували країну»,  присвячений дню трагедії в Чорнобилі.  

Завідуюча  бібліотекою розповіла учням ДНЗ «Знам'янського професійного ліцею» І-го курсу   гр.13 ( кл. керівник Лафіцька Р.Е., майстер Мозолевська Н.І.)  про події та наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, які сколихнули країну 26 квітня 1986  року.  


Молодь переглянула відео «Чорнобильська трагедія – біль України». Для учасників заходу була організована  книжкова  виставка під назвою «Чорний птах гіркої пам'яті», на якій представлено видання про події на ЧАЕС у день аварії, про подвиг ліквідаторів-чорнобильців, інформація про гіркі наслідки катастрофи для України та світу і спроби їх подолання. Завідуюча  бібліотекою зробила огляд даної літератури. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять про тих, хто загинув під час Чорнобильської трагедії.

Нехай у цей день, День національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар