середу, 24 квітня 2024 р.

 

Валізка з книжками


Любов до книги виховується з дитинства! Адже книга супроводжує нас все життя, тому знайомство наших маленьких читачів з книгами – це дуже важливий момент у вихованні.

З цією метою працівники нашої бібліотеки завітали до вихованців дитячих садочків «Сонечко» та «Козачок» та привезли із собою «Валізку з книжками». Дітки із захопленням ознайомились з книгами, що знаходились у «валізці», а також потоваришували з її «мешканцем» - книжковим черв'ячком.


Серед книг, що увійшли до «валізки» книги про дружбу, взаємопідтримку, про великий навколишній світ та його маленьких мешканців, про шанобливе ставлення до природи, про те, як поводитись у небезпечних ситуаціях, як впоратись зі своїми емоціями та зрозуміти почуття інших.


Особливий інтерес діток привернула книга Оксани Були «Вересова міль» Щоб зацікавити діток та прищепити їм інтерес до читання, бібліотекар запропонувала маленьким вихованцям не лише послухати читання книги, а й розіграти міні-театр з її персонажами.

Слухаючи книгу, дітки розташовували головних героїв, виготовлених з паперу, на зеленій «вересовій галявині», яку бібліотекарі облаштували заздалегідь. Рухаючись за сюжетом, дітки разом пограли в ігри, в які полюбляли грати герої книги: відгадували назви дерев за формою листочків, гру «Камінці і палички» – кожен по черзі викладав малюнок, а інші відгадували що це.


Такий метод інтерактивного читання допомагає встановити діалог між автором і читачем, спонукає до осмислення змісту, подій, персонажів, пробуджує думку та уяву. Застосування такого інноваційного методу в роботі нашої бібліотеки збільшує зацікавленість наших маленьких читачів, мотивує до читання, спонукає до відвідування бібліотеки та сприяє популяризації книги.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар