вівторок, 23 січня 2024 р.

 

Вічний день єднання


Щороку, 22 січня, українці відзначають День Соборності, присвячений об'єднанню України, яке відбулося у 1919 році.  Свято Соборності є дуже важливим для кожного українця, бо воно нагадує: в єдності - наша сила. Саме це хотіли донести до учнів бібліотекарі центральної бібліотеки. 

Під час історичного альманаху «Вічний день єднання», учні 8-А класу ліцею «Інтелект» (кл.керівник Пироженко Л.І.) дізналися про віковічне прагнення українців мати свою державу і бути єдиними. Під час заходу діти доторкнулися до подій 22 січня 1919 року. На основі почутого створили асоціативний кущ «Соборна країна», склали анаграми, відповідали на питання вікторини, а також довідалися про акцію «Живий ланцюг» та утворили свій, як символ єдності.


Патріотична година «Україна починається з кожного з нас» познайомила  учнів 4Г класу ліцею «Інтелект»(кл. кер. Білоус Т.В.) з історією виникнення свята Соборності України, з історичним фактом злуки українського народу. Діти розгадували історичні кросворди та писали побажання рідній Україні.

Всі учні вшанували патріотизм і мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

Немає коментарів:

Дописати коментар