вівторок, 9 січня 2024 р.

 

Турбота про здоровя


У бібліотеці-філії №2 пройшла виховна година "Основні причини онкологічних захворювань". Тема інформування щодо профілактики, ранньої діагностики та лікування злоякісних новоутворень надзвичайно гостра в нинішніх стресових ситуаціях. Інформацію надала
Лилия Борозна медична сестра КНП "Знам'янський МЦПМСД" Знам'янськаої Другої Амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Вона наголосила, що висока смертність від онкологічних захворювань насамперед пов’язана з пізнім зверненням хворого до лікаря, коли хвороба вже складно піддається лікуванню. На сьогодні досягнення сучасної медицини дозволяють діагностувати і повністю лікувати рак на ранніх стадіях, а також усувати безліч передпухлинних станів. У боротьбі з раком величезна роль відводиться первинній та вторинній профілактиці онкологічних захворювань.


Висновки зустрічі: турбота про власне здоров’я, відмова від шкідливих звичок, регулярне проходження профілактичних оглядів та звернення до лікаря при появі найменших сумнівів щодо стану свого здоров’я - це шлях до повноцінного та якісного життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар