четвер, 28 грудня 2023 р.

 

У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай


Зимові шкільні канікулице час святкування Нового року та Різдва, читання цікавих книг та чудова можливість провести дозвілля в колі друзів.

А щоб дозвілля було цікавим, працівники бібліотеки-філії №3 підготували для своїх відвідувачів справжню мозаїку цікавих заходів.

Напередодні Різдва для наших юних читачів провели народознавчий інформаційний дайджест "У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай", адже велика частина зимових українських традицій припадає саме на Різдво. Разом з бібліотекарями юні читачі пригадали чимало звичаїв та традицій українського народу під час святкування Різдва. Бібліотекарі розповіли дітям про обряди та народні прикмети Святвечора, про один із головних символів Різдва – «дідух», а також про стародавнє мистецтво українців виготовляти витинанки. Під час розповіді діти мали змогу долучитись до стародавнії традиції українців та самостійно виготовити новорічні прикраси у вигляді витинанок.


 А ще, у передсвяткові дні на наших юних читачів чекала цікава розважально-пізнавальна гра-квест. Виконуючи завдання квесту, діти дізнались про незвичайні новорічні традиції в інших країнах світу, відгадали назви улюблених казок та пригадали чарівну історію Лускунчика. Особливо жваво та цікаво пройшла гра-завдання "Наряди ялинку": діти розділились на дві команди та влаштували спрвжні змагання! За кожне виконане завдання квесту учасники отримували по букві, з яких потім склали слово, та відгадали місце, де на них чекали подаруночки!


Для любителів виготовляти ялинкові прикраси своїми руками у передсвяткові дні в бібліотеці-філії №3 працювала різдвяна арт-майстерня, де кожен мав змогу проявити творчість.

Упордовж зимових шкільних канікул та на протязі різдвяних свят в бібліотеці-філії №3 облаштовано фотозону.

 


Ну і, звичайно ж, у перервах між заходами відвідувачі завжди мають змогу переглянути літературу на книжкових полицях та обрати книги для домашнього читання.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар