понеділок, 28 листопада 2022 р.

 

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо».


Щорічно , 26 листопада українці  вшановують пам’ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.  Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбуватиметься під час повномасштабної війни Росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

Працівники міської бібліотеки-філії №1 запропонували своїм користувачам історичний годинник «Трагічні сторінки історії» та підготували  огляд літератури «Вічно жива пам’ять» - це спогади свідків тих років, фотографії та архівні матеріали, та книги про голодомор 1932-1933р.

 Бібліотекарі вкотре нагадали, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар