субота, 12 листопада 2022 р.

 

З рідним словом міцніє держава

 


  В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». З нагоди Дня української писемності та мови працівники бібліотеки-філії №3 провели мовну-гру «Єдиний скарб у тебе - рідна мова»( для учнів ліцею «Інтелект» Знам’янської міської ради).

Під час заходу присутні прийшли до висновку, що народ, держава, мова – це поняття не роздільні. Без мови немає народу, і , навпаки, без народу не існує мови. Учасникам надали можливість перевірити свої знання з української мови, запросивши взяти участь у конкурсах та вікторинах. Вони із задоволенням пригадували прислів’я та приказки, відгадували загадки. Цій даті також було приурочено книжкову виставку «Мова – голос нації», яка експонується в читальній залі бібліотеки. Книжкові видання, представлені на виставці допоможуть читачам  удосконалити знання з української мови та  поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

   Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар