четвер, 24 лютого 2022 р.

 

21 лютого – Міжнародний день рідної мови.

Вже 22 рік поспіль у цей день ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.


Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже, як відомо, без мови рідної й народу рідного нема. Захищати і дедалі утверджувати українську мову як державну - наше спільне завдання. Тому бібліотекарі міської бібліотеки – філії №1 напередодні Міжнародного дня рідної мови  підготували для учнів 7-го «Б» класу ЗОШ №4 поетичний коктейль «Звучи наша мово, над світом крилато!»


Дівчата  і хлопці пригадали прислів’я та приказки про мову, відгадували загадки про  знаки пунктуації, прослухали історію  виникнення цього свята та зачитували вірші відомих українських письменників про мову. Завідуюча бібліотекою, Алефірова С. провела огляд книг на тему: «Рідна мова – Всесвіту основа». Всі відчули, яка красива та мелодійна наша мова. І як важливо знати її, вміти висловлювати свої думки і гарно говорити, щоб вас зрозуміли інші. Сьогодні ще актуальніше звучить голос нашого відомого поета Василя Симоненка «Без мови, без святості душі, без думки про завтрашній день немає громадянина».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар