четвер, 24 лютого 2022 р.

 

Міжнародний день рідної мови

   21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови.


   Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з безмежним океаном. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка.


   З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №3 для учнів 9-А класу НВК«Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів№2-ліцей» (вчитель Осадча Н.О) провели  мовну мозаїку «Краща мова єднання – українська». І як завжди запропонували безліч мовних розваг: «Відгадай хто я», «Назви фразеологізм за ілюстрацією», «Цікаві питання»,  «Закінчіть прислів’я та приказки», «Відгадай ребус», «Скоромовки»… Учасники активно брали участь у конкурсах, правильно відповідали на запитання. На кінець заходу бібліотекар запропонувала присутнім ознайомитися з книжковою викладкою «Співуча, калинова – наша українська мова», яка доповнила і розкрила красу і велич рідної мови, та створили постер «Цікаві факти про українську мову».

 Закінчили мовну мозаїку словами Олеся Гончара: «У вигляді мови дано людині великий дар». Ми повинні не тільки користуватися ним, рідним словом, але й натхненно ростити, оберігати його коріння й леліяти його цвіт, ось тоді воно й  буде запальним та співучим, сповненим музики, життєвої правдивості й поетичності.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар