четвер, 28 жовтня 2021 р.

 

Україна в полум’ї війни

28 жовтня Україна відзначатиме 77-му річницю вигнання нацистських окупантів із України. В цей день вшановують українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, будучи в лавах Червоної армії або Української повстанської армії.


До цієї дати в Знам’янській бібліотеці-філії №1 бібліотекарі підготували  інформаційну викладку  літератури «Україна в полум’ї війни».  Книги, документальні  свідчення, фото, архівні матеріали, які представлені на викладці розповідають, що  вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА). Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Ми маємо пам’ятати усіх.



    Вигнання нацистів з України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Спільна перемога не була б можливою без спільних зусиль.
На боці антигітлерівської коаліції на фронтах Другої світової війни боролося українців більше, ніж, наприклад, британців.
    Вигнання нацистів стало вагомим кроком до здобуття Україною Незалежності.
   Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.

Немає коментарів:

Дописати коментар