неділю, 29 квітня 2018 р.


На порозі майбутнього
     Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. Людина набуває досвіду у процесі певної діяльності, але краще це виходить, коли вона має знання (профорієнтаційні).
    
З метою розширення світогляду та поглиблення знань про світ професій,  Знам’янська бібліотека – філія №3 провела годину спілкування «Профорієнтація:крок за кроком» для учнів 9-б класу НВК «Знам’янська ЗШ I-IIIст.№2-ліцей»  (класний керівник Руднєва О.В.)
    
 На зустріч запросили провідного  фахівця з профорієнтації Знам’янського міськрайонного центра зайнятості Л.С.Базюк, яка ознайомила учнів зі світом професій, з класифікацією професій, зауважила, що для успішного професійного самовизначення, молода людина повинна мати уявлення про свої бажання, усвідомлювати  свої  особисті  можливості  і  обмеження, знати про потреби  ринку  праці регіону де проживає людина, в тих чи  інших  професіях. Тобто використовувати формулу вибору професії: ХОЧУ – МОЖУ – ТРЕБА.
    Впродовж заходу  присутні  активно брали участь у обговоренні питань та  вправах запропоновані  бібліотекарем .
    Сподіваємось, що наша  зустріч  допоможе старшокласникам зорієнтуватися у розмаїтті професій і зробити свій правильний вибір.



Немає коментарів:

Дописати коментар