неділю, 8 квітня 2018 р.


Іскрини таланту
 7 квітня 2018року виповнюється 80 років нашому земляку Анатолію Романовичу Загравенку - поет, прозаїк, драматург ,член Національної спілки письменників України,   лауреат обласної літературної премії ім. Є. Маланюка, лауреат обласної журналістської премії імені Ю. Яновського.
  
Напередодні ювілею бібліотекар  Знам'янської міської бібліотеки – філії №3 Сатир Н.А. провела інформ-досьє «Іскрини таланту» для  учнів НВК «Знам’янська ЗШ I-IIIст.№2-ліцей». 
    У Анатолія Романовича немає випадкових творів. Усі вони написані рукою зрілого і вдумливого майстра, який відзеркалює у красному слові свою чутливу душу і біль за долю України, негаразди сьогодення. 
Його твори надихають на найактивнішу дію, безкомпромісну боротьбу за нашу державну незалежність, за належне нам почесне місце у світовій спільноті. До відвертої розмови та непростих роздумів запрошує кожен його  авторський вірш.
 Творче кредо письменника у   рядках з його сонету:
Я за свободу, тільки не за ту, 
                 коли чорнять брутально батьківщину
      на вулиці, в трамваї, в магазині
                     і навіть на державному посту.
                     Рівнятись кожен мусить на мету,
                     що у народі первісно-єдина –
                     Вітчизна сильна і така ж людина 
                     з душею у шляхетності цвіту.
  Учасникам заходу було презентовано булл-марки  до таких книг, як: « Вкраїна зачекалася на вас», та "Твори в двох томах" .
     То ж долучаймося до пошуку життєдайних основ свого правічного, батьківського, разом з поетом відвертого і неспокійного серця А.Р. Загравенком.

Немає коментарів:

Дописати коментар