четвер, 24 квітня 2014 р.

Чорнобиль – зарево над Прип’ятю
В ланцюгу найстрашніших катастрофа ХХ століття Чорнобиль займає особливе місце, де одним натиском кнопки було змінено весь світ.
Година-реквієм «Чорнобиль – зарево над Прип’ятю» і виховна година «Мужність і біль Чорнобиля» проведені 24 квітня в ПТУ-12 для учнів, гр.20 та для учнів 8 класу ЗОШ №1. Бібліотекарі міської центральної бібліотеки Наталія Мирошниченко та Наталія Сатир вели розповідь, основану на відеоматеріалі, про причини та наслідки катастрофи. Учні дізналися про місто атомників Прип’ять, яке зараз називають місто-примара. Слухали розповідь, основану на спогадах дружини Василя Ігнатенка, який одним із перших знаходився в центрі атомної катастрофи та помер від радіаційного опромінення.

Присутні вшанували тих, хто заступив собою чорнобильське лихо, хто відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. В їхню честь прозвучала пісня у виконанні А.Бернацкого «Чернобыль – ты боль».

26 квітня – це день, коли кожна людина повинна поставити перед собою такі питання: Хто я? Для чого живу я на світі? Як живу? Як дію? Чим можу допомогти іншій людині? Адже сама природа зробила нам застереження: люди, не будьте байдужими, жорстокими, безпечними, пам'ятайте, що доля планети, наше з вами майбутнє у наших руках. 

Немає коментарів:

Дописати коментар