четвер, 17 квітня 2014 р.

Писанка мальована,з любов’ю подарована

Великдень найсвітліше, найбільш шановане в народі свято. З давніх-давен в цей день по всіх усюдах розносився церковний благовіст, при цьому вважалося, що чим гучніше дзвонити, тим багатший буде врожай. У цей день ми вітаємо одне одного словами: "Христос Воскрес!" і відповідаємо: "Воістину Воскрес!" Обмінюємося писанками та свяченими пасками.
     Головним предметом великоднього обряду є крашене (крашанка) або розмальоване (писанка) яйце, що символізує зародження нового життя.
Працівники міської бібліотечної системи присвятили цій події інформаційно-практичні заходи.

    
Про Великоднє свято розповіла бібліотекар дитячого відділу центральної універсальної бібліотеки Сатир Н.А. учням  3 класу ЗОШ №1. Ознайомила дітей з різними видами писанок, а саме: мальованка, крапанка, дряпанка, шкрябанка, наклеянка, вишиванка та лінивка. Діти мали можливість виготовити писанку-аплікацію з кольорового паперу,а також проявити свою фантазію для розмалювання писанки.


У міській бібліотеці-філії №2 був проведений майстер-клас з виготовлення сувенірів до Великодня «Писанкові фантазії». Заняття с усіма бажаючими провела керівник гуртка «Творча майстерня», Чередниченко Стальміра Іванівна. Школярі уважно слухали майстриню, ретельно повторювали за нею кожен етап і, в результаті, створили оригінальні великодні сувеніри – гарний подарунок будь-кому з рідних чи знайомих.
Відеопрезентацію «Великодній календар», яку підготували працівники центральної бібліотеки можна переглянути на сайті https://sites.google.com/site/cbsznm/



Немає коментарів:

Дописати коментар