субота, 17 червня 2023 р.

 


Цифрові технології в бібліотеці.

Відмітною рисою сучасного етапу розвитку цивілізації є впровадження в усі сфери життя суспільства цифрової техніки і цифрових технологій. Для бібліотек завдання вписатися в цифрове середовище – невідворотна об’єктивна необхідність.


Вона диктується їхньою одвічною функцією накопичення, переробки й передавання знання, досвіду, інформації в цілому. Але вже з урахуванням нових (цифрових!) носіїв і комунікаційних механізмів передання інформації. Тож завдяки  ГО "Спортивно-патріотичній організації "Патріот", яка надала для  наших користувачів ноутбуки-трансформери, наша бібліотека намагається надати всі необхідні послуги для всіх, кому вони потрібні, в тому числі і ВПО. Так діти приходять до бібліотеки, щоб пограти в онлайн ігри, переглянути улюблені мультфільми, позайматися на онлайн заняттях.

Студенти під час прийому документів у різні учбові заклади намагаються через інтернет дізнатися більше про умови подачі документів та про вступні екзамени. Також підтягують свої знання з вивчення іноземних мов, слухають музику,(для цього є в наявності навушники і окремі місця, де ніхто нікому не заважає) знайомляться та реєструються на різноманітні семінари, тренінги. Люди похилого віку теж навчаються сплачувати комунальні платежі, відвідують онлайн зустрічі, користуються  Порталом електронних послуг Пенсійного фонду України та т.д.

Немає коментарів:

Дописати коментар